Zo maak je een AI-gezichtsverlichtingspreset voor Lightroom Classic

Presets (voorinstellingen) zijn al jaren één van mijn favoriete tools in Lightroom. Ze laten je namelijk niet alleen toe om foto’s sneller te bewerken, maar ook consistenter. Een andere van mijn favoriete gereedschappen zijn de AI maskers die Adobe in Lightroom 11 introduceerde en in Lightroom 12 nog verbeterde. In deze video combineer ik mijn twee favoriete tools en toon ik je hoe je een geavanceerde AI-gezichtsverlichtingspreset kan maken, die automatisch een gezicht in je portret lichter maakt.

En passant maak je kennis met één van de basisregels voor het maken van goeie presets: dat ze zo universeel mogelijk toepasbaar moeten zijn.

De Presets & Creative Profiles Masterclass

Heb je iets bijgeleerd in deze video? Dan is mijn gloednieuwe Presets & Profiles Masterclass zeker iets voor jou.

In deze tweedelige, live online lezing ontdek je alles over het verschil tussen presets en creatieve profielen, hoe je ze zelf maakt, en hoe je ze combineert voor maximale impact.
Verder komen nog aan bod:

  • Wat is nu eigenlijk het verschil tussen presets en creatieve profielen?

  • Hoe maak je je eigen presets die perfect passen bij jouw stijl?

  • Wat zijn die AI-presets waar je nu zoveel over hoort en... hoe maak je die zelf? In de video zag je al één voorbeeldje maar in de Masterclass krijg je er nog veel meer te zien.

  • Welke valkuilen moet je zeker vermijden bij het zelf maken of gebruiken van presets?

  • Hoe maak je zelf creatieve profielen? Da's namelijk nog ietsje ingewikkelder dan presets maken.

  • Waarom kan je soms beter een preset of een profiel toepassen in Photoshop, en... hoe doe je dat dan?

Dat en nog veel meer komt aan bod tijdens de tweedelige Presets & Profiles Masterclass.

Praktische info

Waar? Online, bij jou thuis, in jouw luie zetel

Wanneer? Maandag 23 en Woensdag 25 september, telkens van 20u tot ca 21u30. Al weet iedereen die ooit al eens een training gevolgd heeft bij mij, dat het altijd wat uitlopen. Da’s geen probleem, want je krijgt sowieso ook de opname!

Wat kost dat, Piet? In deze tweedaagse Masterclass bundel ik meer dan tien jaar ervaring in het werken met en het zelf ontwikkelen van Presets en Creative Profielen in drie uur training die uniek is in de Benelux en misschien zelfs in de hele wereld. Toch bedraagt de deelnameprijs, inlcusief de opname, slechts €60. En… wie zich inschrijft vóór 20 september geniet nog van 40% early bird korting en betaalt slechts €35 voor deze must-see training die je Lightroom worfklow radicaal zal veranderen en verbeteren!

Kan je live niet kijken? Da's geen probleem want naar goeie gewoonte ontvang je ook de replay-link die je zo vaak je wil en wanneer je wil kan herbekijken!

Nog een geweldige bonus!

Bovendien ontvang je nog een geweldige bonus: een sample pack met 5 workflow- en 5 creatieve presets!