Betere organisatie voor wie RAW + JPEG fotografeert
Als je RAW + JPEG fotografeert, kan je nu beslissen welke foto’s je wilt zien: enkel RAW of enkel JPEG om een ‘nette’ bibliotheek te behouden of beide samen, zodat je de JPEG - die vaak al in de camera wat bewerking zal ondergaan hebben - als een referentie kan gebruiken voor de RAW die je aan het bewerken bent.
Betere sorteermogelijkheden
De sorteer- en filtermogelijkheden in Luminar komen nog niet in de buurt van die van Lightroom, maar één noemenswaardige verbetering is nu alvast dat wanneer je foto’s sorteert op een criterium zoals bestandstype of kleurlabel, ze daarna automatisch ook gesorteerd worden op datum.
Updates voor Windows Users
Tot nu toe was de Mac versie van Luminar iets geavanceerder dan de Windows versie - wellicht niet te verwonderen omdat Skylum vroeger enkel voor Mac ontwikkelde. De 3.1 update brengt voor de talrijke Windows gebruikers flink wat verbeteringen, zowel inhoudelijk als op gebied van presetaties
Nieuwe features:
• Foto’s importeren: Je kan nu foto’s rechtstreeks importeren van een geheugenkaart in plaats van je kaart eerst naar de harde schijf te moeten kopiëren. Wanneer je importeert kan je nu ook submappen toevoegen.
• Delen naar SmugMug: Deze fotodienst is vooral in de VS populair, maar je kan dus nu je foto’s ook delen met SmugMug.
• Shortcuts: Mappen en Albums (Luminar-jargon voor verzamelingen) kan je nu toevoegen aan de Shortcuts, een soort van Favorieten. Gewoon klikken met de rechtermuisknop en de optie uit het contextmenu halen of ze slepen naar de Shortcuts.
• Verbeterde selecties: Wanneer je in Grid View (Luminar noemt het Gallery View, maar de sneltoets is net zoals in Lightroom de G-toets) meerdere foto’s wilt selecteren in Windows, kan je nu Shift of Ctrl gebruiken: Shift om een rijtje aaneengrenzende foto’s te selecteren en Ctrl om niet-aaneengrenzende foto’s te selecteren.
• Roteren in Gallery View: Je kan foto’s nu ook roteren in de Gallerijweergave zonder eerst naar de Bewerkingsweergave te moeten.